Οι πνευματικοί καρποί της επισκέψεως του Πατριάρχου Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Εφέτος είχαμε την μεγάλη ευλογία να δεχθούμε για Δευτέρα φορά την Επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, οι ευλογίες που αποκομίσαμε αλλά και ακόμη απολαμβάνουμε ατέλειωτες και απίστευτες.
Ήρθε και μας ευλόγησε όλους, κληρικούς και χριστιανούς και τα ταπεινά μας έργα. Εχειροτόνησε δύο διακόνους σε Πρεσβυτέρους, και ακολούθησαν από την ταπεινότητά μου άλλες δύο χειροτονίες σε πρεσβυτέρους, εξ κατηχητές έγιναν διάκονοι, ταπεινά και αθόρυβα διακονούν εκεί που ετάχθησαν.
Μια ομάδα νέων προσήλθε στο ανδρικό μοναστήρι και δοκιμάζονται στον καλόν αγώνα, το γυναικείο μοναστήρι βρήκε το δρόμο του και πιστά πλέον ακολουθεί χωρίς άλλες επιδιώξεις αλλότρια πράγματα, τρείς εκκλησίες κτίζονται με τα ανάλογα πρεσβυτέρια και Σχολεία, οι ενορίες αυξάνονται, και δύο χιλιάδες πιστοί κατηχούμενοι εντάχθηκαν δια του σωτηρίου μυστηρίου τον Βαφτίσματος στην αγία Εκκλησία μας, και το πλέον θαυμαστόν έγιναν πάμπολλοι γάμοι στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο πράγμα που δεν εγένετο πρωτύτερα.
Μαθητές μας αρίστευαν εκ των Σχολείων σε πολλά ανώτερα ιδρύματα και έλαβαν επαίνους, αυτό μας χαροποίησε όλους εκπαιδευτικούς και μη, γιατί είδαμε την ευλογία την Εκκλησίας ν’απλώνεται παντού.
Δεκαπέντε νέοι φοιτητές σπουδάζουν στη θεολογική Σχολή Κινσάσας.
Τρεις ναοί εγκαινιάσθηκαν και ακολουθούν άλλοι τρεις, και γι’ όλα αυτά δοξάζομαι τον Πανάγαθο Θεό και τον Σεπτόν μας Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρον που πάντα βρίσκεται κοντά μας και ευλογεί το ιεραποστολικό έργον Του.
Χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος επεσκέφθηκε τις δύο ενορίες Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Βασιλείου στην περιοχή Λουαλάμπα και είδε την πορεία των εργασιών και καθόρισε την ημερομηνία των εγκαινίων.
Σήμερα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κολουέζι και χειροτόνησε τον υποδιάκονο Μελέτιο εις Διάκονον και ονόμασε αυτόν Μάρκόν και το απήυθυνε της κατάλληλες συμβουλές, λέγοντάς του ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι σταυρική δηλαδή να θυσιάζεται για τον συνάνθρωπο του.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9635 – Καισάριος Δαπόντες, Περί της ημετέρας σεβασμίας και βασιλικής μονής του Ξηροποτάμου, παρά τινων κτητόρων εκτίσθη, και μία σημείωση

Ζαχαρίας μοναχός Ξηροποταμηνός, Καισάριος Δαπόντες, Περί της ημετέρας σεβασμίας και βασιλικής μονής του Ξηροποτάμου, παρά τινων κτητόρων εκτίσθη, και μία σημείωση: Δύο … [...]

9634 – Αγαθές αναμνήσεις από τους Μικραγιαννανίτες πατέρες, Γέροντα Γεράσιμο τον Υμνογράφο και Γέροντα Σπυρίδωνα

Ο Γέροντας του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου Μυλοποτάμου Μοναχός Επιφάνιος καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας τις αναμνήσεις του από τους μακαριστούς Μικραγιαννανίτες … [...]

Εάν είμασταν απλοί σαν τα παιδιά…

Εάν είμασταν απλοί σαν τα παιδιά, ο Κύριος θα έδειχνε σε εμάς τον Παράδεισο, θα εβλέπαμεν Αυτόν εν τη δόξῃ των Χερουβείμ και των Σεραφείμ και πασών των Επουρανίων … [...]