Οι Πρέσβεις της Παλαιστίνης και του Καζακστάν στον Αρχιεπίσκοπο

Ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Emile Toubassi επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν για επίκαιρα θέματα και αντάλλαξαν απόψεις.
Στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Πρέσβης του Καζακστάν στην Ελλάδα, κ. Alexei Volkov.
Ο κ. Volkov ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση ενώ μιλώντας στον 89,5 τόνισε πως «είναι μεγάλη τιμή που συναντηθήκαμε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο προσκαλέσαμε στο Καζακστάν, εκεί όπου μένουν πάνω από 12.000 Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και να έχουμε το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου στην χώρα μας» και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στον Αρχιεπίσκοπο και ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στους Έλληνες που βρίσκονται στο Καζακστάν. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «θα ήταν μία καλή ευκαιρία να βρεθούμε εκεί και να ανταλλάξουμε απόψεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]