Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Ηγούμενο Αλέξιο Ξενοφωντινό (ΦΩΤΟ)

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Σιδηροκάστρου Μακάριος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος, Θεουπόλεως Παντελεήμων, και Τανάγρας Πολύκαρπος και Επίσκοποι από τις Εκκλησίες Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου ο οποίος στην ομιλία του, εξ αφορμής του σημερινού Ευαγγελικού Αναγνώσματος, αναφέρθηκε στο πώς το χέρι του Θεού κατευθύνει τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον θεραπευθέντα νέο των Γαδαρηνών, τον οποίο δεν άφησε να τον ακολουθήσει, αλλά του ανέθεσε την ιεραποστολική διακονία να παραμείνει στον τόπο του και να κηρύξει στους συμπατριώτες του, και διά της παρουσίας του ακόμη, τα όσα θαυμαστά ο Κύριος εποίησε στη ζωή του.
“Αυτό το χέρι του Θεού”, προσέθεσε ο κ. Δωρόθεος “πήρε από το Μετέωρο τον π. Αλέξιο και τον οδήγησε στο Όρος, όπου δημιούργησε τη μεγάλη Ξενοφωντινή Αδελφότητα, και εδώ, στο Ακριτοχώρι, όπου δημιούργησε τη γυναικεία Αδελφότητα του Τιμίου Προδρόμου”.
Μνησθείς δε της χθεσινής εορτής του Οσίου Χριστοδούλου, καθ’ ην κατά την επίγεια ζωή του εόρταζε ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κάλεσε όλους να τον ανακαλέσουν στη μνὴμη τους, να τον ευχαριστήσουν για όσο προσέφερε στην Εκκλησία και να τον μνηονεύσουν, αναπαυόμενο μετά των Αγίων στην αιωνιότητα, και ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.
Τέλος ο τιμώνενος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, απηύθυνε και πάλι προς όλους τις ευχαριστίες του.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]