Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας

Του Θανάση Βλάχου

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος τις οποίες παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Βησσαρίωνος στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου-Τοποτηρητού της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων παρουσία και του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στέφανου, του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος, κληρικών και μοναχών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας εν πομπή η οποία κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου τελέστηκε και η αρτοκλασία.
Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Σεβασμιότατο κ. Μάξιμο ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το θεάρεστο έργο του Αγίου Βησσαρίωνος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος υπήρξε πυρσός αγιοπνευματικής εμπειρίας, υπέμεινε πολλά και στην καθημερινότητά του και στον ιερατικό και επισκοπικό βίο ενώ υπήρξε πρύτανης φιλανθρωπίας.
Ήταν άνθρωπος της θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς, στα χνάρια του θέλουμε να γαλουχήσουμε και τους νέους μας.
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο νεομάρτυρας Νικόλαος ο παντοπώλης

Πολλοί έφηβοι μαρτύρησαν για την πίστη του Χριστού. Πολλοί έφηβοι βασανίστηκαν προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν. Πολλοί έφηβοι έγιναν άγιοι, γιατί αντιστάθηκαν στους … [...]