Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Γράφει ο Θάνος Θανόπουλος στην Romfea.gr

Συνεδρίασε από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2019 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας υπό τον Προεδρία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη στην Ιερά Μονή του Μπαλαμάντ.
Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αντιόχειας ασχολήθηκαν με το θέμα τον απαχθέντων Μητροπολιτών και καταδίκασαν την διεθνή σιωπή η οποία συνεχίζεται για έκτο έτος.
Επίσης οι Ιεράρχες ζήτησαν την απελευθέρωσή τους και τον τερματισμό του ζητήματος, ενώ στην συνέχεια ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα της οικογένειας στην σύγχρονη εποχή.
Κληρικοί και λαϊκοί με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο ανέπτυξαν τις θέσεις τους, για την εξεύρεση πρωτοβουλιών προκειμένου να μετριάσουν το αντίκτυπο στα παιδιά.
Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου εξέτασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών, με όλους τους κινδύνους στον σημερινό κόσμο και ζήτησαν την εντατικοποίηση των προσπαθειών από όλους τους ενδιαφερόμενους για να θεραπεύσουν τις πληγές που προκλήθηκαν στο σώμα της Εκκλησίας.
Ακόμη οι Ιεράρχες συζήτησαν το θέμα της μετανάστευσης και τόνισαν τον κεντρικό ρόλο της Εκκλησίας στην προσπάθεια να υπηρετήσει τον άνθρωπο οπουδήποτε και αν βρίσκεται.
Επίσης τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου κάλεσαν την Κυβέρνηση του Λιβάνου να λάβει μέτρα ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των οικογενειών και να αποφύγει την επιβολή περισσότερων φόρων στις οικεγένειες με χαμηλό εισόδημα.
Οι Ιεράρχες κάλεσαν όλους τους Λιβανέζους αξιωματούχους να εργαστούν ώστε να τερματίσουν την αχαλίνωτη διαφθορά στην διοίκηση του κράτους, η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής και απειλεί το κράτος με κατάρρευση.
Επίσης αναφέρθηκαν στο παλαιστινιακό ζήτημα, τονίζοντας ότι στην Παλαστίνη τα δικαιώματα του λαού παραβιάζονται καθημερινά και υπόκεινται στην πιο έντονη φυλετική διάκριση από μια κατοχική δύναμη.
Ακόμη έκαναν λόγο για εφαρμογή διεθνών ψηφισμάτων σχετικά με το δικαίωμα επιστροφής, επιβεβαιώνοντας ότι οποιαδήποτε λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα εκτός του πλαισίου της δικαιοσύνης και διασφάλισης των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού παραμένει άδικο και απαράδεκτο.
Επίσης οι Ιεράρχες προσευχήθηκαν για το Ιράκ και τους άλλους λαούς και χώρες της περιοχής και ζητούν από τον Θεό να φωτίσει το μυαλό των υπευθύνων για τα θύματα των λαών του κόσμου και της περιοχής, προκειμένου να αισθανθούν την καταπίεση και τον πόνο των ανθρώπων και να λάβουν την πρωτοβουλία να γίνει ο κόσμος πιο ειρηνικός, χωρίς συγκρούσεις, βία, απληστία, πόλωση και διαχωρισμούς.
Τέλος οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας ανέπεμψαν προσευχές για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, παρακαλώντας τον Παντοδύναμο Θεό να στείλει Πνεύμα ειρήνης παντού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]