Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου το σύνολο των κατασκηνωτικών περιόδων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η Κατασκήνωση της Ι.Α.Α. στον Αυλώνα Αττικής γνώρισε φέτος την επιτυχέστερη θερινή περίοδο από το έτος ιδρύσεώς της.
Τα βήματα έγιναν άλματα, οι μόχθοι κάρπισαν και οι προσδοκίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου δικαίωσαν την ύπαρξή τους. Γιατί ο σκοπός ύπαρξης ενός στόχου δεν είναι μόνο η επίτευξή του αλλά και η υπέρβαση του.
Πράγματι, φέτος η Κατασκήνωση της Ι.Α. Αθηνών ξεπέρασε τον εαυτό της. Οι περίοδοι, λόγω της αυξημένης ζήτησης, αυξήθηκαν από έξι σε δέκα, ώστε να φιλοξενηθούν παιδιά από την Ομογένεια της Αφρικής, παιδιά υπό την αιγίδα της Αποστολής και άλλων φορέων και οργανισμών. 
Η Κατασκήνωση έχει το πλεονέκτημα των νέων υποδομών, των προσεγμένων εγκαταστάσεων, της άριστης οργάνωσης, της σπιτικής κουζίνας, του πλούσιου προγράμματος δραστηριοτήτων στους χώρους αθλήσεως, στην πισίνα και στις αίθουσες αναψυχής.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει και η δυνατότητα πραγματοποιήσεων σύντομων εξορμήσεων στη φύση σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, όμως, εκείνο που κάνει τη διαφορά στην Κατασκήνωση της Ι.Α.Α. είναι το ορθόδοξο χριστιανικό “πνεύμα” της.
Πολύ χαρά, πολύ παιχνίδι, αμέριστη αποδοχή του άλλου, ζωντανές φιλίες, μια ατμόσφαιρα που έχει πιάσει το σφυγμό της εποχής.
“Βρισκόμαστε πλέον στην τρίτη χιλιετία”, μας είπε, ο Διευθυντής του Ιδρύματος “Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού” στο οποίο υπάγεται η δομή της Κατασκήνωσης, δρ Σεβαστιανός Ανδρεάδης, και οφείλαμε να λάβουμε υπόψη τα δεδομένα του ανθρώπου του 21ου αιώνα. Το παιδί, ο έφηβος, ο νέος δεν αντιλαμβάνεται την ψυχαγωγία όπως παλαιότερα. Το ομαδικό πνεύμα υπάρχει, είναι ζωντανό και μπορεί να απογειώσει την εμπειρία της χαράς, αρκεί να μη συνθλίβει τον προσωπικό χαρακτήρα. Εμείς ως παιδιά χαιρόμασταν στην Κατασκήνωση αφήνοντας τον εαυτό μας στο σπίτι μας όταν ζούσαμε την κατασκηνωτική εμπειρία. Τα σημερινά παιδιά προτιμούν να απολαμβάνουν το δώρο της Κατασκήνωσης με πλήρη συνειδητότητα της μοναδικότητάς τους. Και αυτό είναι που πέτυχε η Κατασκήνωση μας. Εγκαταλείποντας την ιδέα της απρόσωπης ομαδικότητας, να δημιουργήσει παρέες σε πολλούς ομόκεντρους κύκλους. Είναι ο τρόπος της Κατασκήνωσης της Ι.Α.Α., ο τρόπος της Εκκλησίας. Τα παιδιά νιώθουν ότι ανήκουν σε ένα σώμα με κοινό πρόγραμμα και δραστηριότητες, νιώθουν ότι ανήκουν σε μια μικρότερη ομάδα με την οποία θα μοιραστούν πιο έντονα την κατασκηνωτική εμπειρία, αλλά έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να χτίσουν τις διαπροσωπικές τους φιλίες, φιλίες δυνατές που θα συνεχισθούν όταν η σημαία της Κατασκήνωσης υποσταλεί”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]