Ομιλία Μητροπολίτη Σιατίστης για την αγωγή των παιδιών στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, κ. Δημητρίου.
Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” με θέμα την αγωγή των παιδιών.
Ο Σεβασμιώτατος ασχολήθηκε με τον ορισμό της έννοιας “αγωγή”, αλλά και τι είναι παιδί και πως μπορεί να οδηγηθεί είτε στην ολοκλήρωση είτε στην αλλοτρίωση.
Παράλληλα επέστησε την προσοχή στους γονείς για το γεγονός ότι συχνά κάνουν πολλά για το σώμα και τις γνώσεις των παιδιών τους, όχι όμως για την ψυχή τους, με αποτέλεσμα τη δύσκολη στιγμή αυτή να τους προδίδει..
Ο Μητροπολίτης απόψε, 29 Νοεμβρίου 2018 θα χοροστατήσει στον εσπερινό του Αγίου Ανδρέα στην Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς, στις 19:00, ενώ αύριο θα λειτουργήσει στον ίδιο ναό.
Στην πνευματική ομιλία διακρίναμε, εκτός των άλλων, πολλούς ιερείς από όλη τη νήσο, το δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Μενάγια, τον Βαγγέλη Μαζαράκη καθώς και αρκετό κόσμο.
{youtube}E5mXqcGIkU4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]