Ομογενείς εκπαιδευτικοί από την Αμερική στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης 25ης Ιουλίου ομογενείς εκπαιδευτικοί από την Αμερική, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει, και φέτος, το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το οποίο θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 29 Ιουλίου 2018.
Σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι στην ομάδα συμμετέχουν δεκατρείς Ομογενείς Εκπαιδευτικοί από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αποτελεί προσφορά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον ελληνισμό της διασποράς.
Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ευρύτερα τον ελληνισμό στις ΗΠΑ και τόνισε ότι, είναι στη διάθεση των ομογενών εκπαιδευτικών για ενδυνάμωση του έργου τους. 
Από την πλευρά τους οι ομογενείς εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον Προκαθήμενο της κατά Κύπρον Εκκλησίας ως προς τις προτεραιότητες και το έργο που επιτελείται στην Αμερική προς αναβάθμιση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία τους.
Στο τέλος, ο Μακαριώτατος επέδωσε σε όλους αναμνηστικά δώρα και οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν την ξενάγησή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Υπεύθυνος για την ξενάγηση ορίστηκε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μορφωμένος ή σοφός;

Όποιος γνωρίζει τους άλλους είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός. … [...]

10973 – Η Κοίμησις της Θεοτόκου

«Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν» (κοντάκιον της εορτής της Κοιμήσεως)Το μεγαλείο της αγάπης … [...]

Κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Κερκύρας

Μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, το πρωί … [...]

Μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Το εσπέρας της Δευτέρας 13ης Αυγούστου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της καθιερωμένης μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από … [...]

''Οίκος καταπαύσεως Θεού''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Και πάλι το πλήρωμα της Εκκλησίας, «αι γενεαί πάσαι» καθώς ψάλλουν οι … [...]