Ονομαστήρια Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Παρασκευής 26ης Οκτωβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου της Πριγκήπου αρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολμαίου, ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.
Προ του τέλους της θείας Λειτουργίας προσεφώνησε τον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος ηγείται ομάδος κληρικών, μοναχών και λαικών της Ιεράς Μητροπόλεως του, εκ μέρους του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων ο πανοσ. αρχιμ. π. Στέφανος Νούσης, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πριγκήπου, και αντιφώνησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Γέρων Πριγκηποννήσων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]