Ονομαστήρια Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου

Τα ονομαστήριά του εόρτασε σήμερα 30 Αυγούστου 2018, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας, τόπο καταγωγής του, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ Χρυσόστομος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ Θεόκλητος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ Αθανάσιος.

Στο ιερό Βήμα προσήλθαν συμπροσευχόμενοι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Ηλείας κ. Γερμανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ Χρύσανθος, ο οποίος ενωρίτερα λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Κατά τη διάρκεια της Θεία Λειτουργίας έγινε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τούδε Διακόνου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως π. Παναγιώτου Δημητρακοπούλου. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρησε σε Πρωτοπρεσβυτέρους τρείς άξιους Λειτουργούς της τοπικής Εκκλησίας, τους Εφημερίους Μαινάλου π. Σπυρίδωνα Μάνο, Βερβαίνων π. Πέτρο Δημάκο και Λιθοβουνίων π. Γεώργιο Γεωργιόπουλο.

Πλήθος Κληρικών και Λαού μετά των Αρχόντων του προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]