Ονούφριος: ''Ο Τόμος στην Ουκρανία δεν είναι αυτοκεφαλίας αλλά δουλείας''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Δηλώσεις στον τηλεοπτικο σταθμό “Ραντάρ” έκανε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, ο οποίος σχολιάσε τον Τόμο και την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.
Να αναφερθεί ότι Μητροπολίτης Ονούφριος σπάνια τοποθετείται δημοσίω για το εν λόγω θέμα, το οποίο και χαρακτήρισε σχέδιο ανομίας.
“Ο Τόμος που εκχώρησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αποκαλούμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν είναι τόμος αυτοκεφαλίας, αλλά ένας τόμος δουλείας” – δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος του Πατριαρχείου Μόσχας.
Ο Μητροπολίτης Ονούφριος μιλώντας στο … ανέφερε ότι “απλά το όνομα είναι κάτω από τον Τόμο, όμως τέθηκαν όροι που υποδουλώνουν τον ουκρανικό λαό στον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης.”
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ονούφριο, το γεγονός ότι το Φανάρι διέπραξε μια ανομία στην Ουκρανία, έχοντας ξεπεράσει όλες τις δυνάμεις και τα δικαιώματα που έχει, έγινε πλέον κατανοητό απ΄ όλους.
“Όλοι κατάλαβαν ότι το Φανάρι ξεπέρασε τα όρια. Δεν έχει κάνενα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις υποθέσεις μιας άλλης Εκκλησίας. Οι κανόνες αυτοί είναι γνωστοί σε όλους. Αυτό είναι απλά χάος” – πρόσθεσε κλείνοτας ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]