Ορθόδοξη συμμετοχή στην Εθνική Εορτή του Βελγίου

Στους εορτασμούς της επετείου της ανεξαρτησίας του Βελγικού βασιλείου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.
Την 21η Ιουλίου του 1830 ορκίστηκε ”βασιλεύς των Βέλγων” ο Λεοπόλδος Ά μετά από αγώνες ανεξαρτησίας του κράτους από την Ολλανδία. Από τότε η ημέρα αυτή αποτελεί την ημέρα της εθνικής εορτής για το βασίλειο του Βελγίου.
Στο Καθεδρικό Ναό της πόλεως των Αγίων Μιχαήλ και Γουδούλης τελέσθηκε επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Μαλινών και Βρυξελλών, Καρδιναλίου Jozef De Kesel, με την υψηλή παρουσία της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως του Βελγίου Φιλίππου και όλης της βασιλικής οικογενείας.
Στην επίσημη δοξολογία παρίστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπροσωπώντας όλους τους Ορθοδόξους του Βελγίου, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του, π. Φιλάδελφο Καφαλή.
Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επίσημη δεξίωση στο παλάτι του Υπουργείου Εξωτερικών με την παρουσία πολιτικών του Βελγίου, ανώτεροι δικαστές, του Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, διπλωματών από διάφορες χώρες – μεταξύ αυτών και της Πρέσβεως Της Ελλάδος κα Ελεφθερία Γαλατιανάκη – και των επικεφαλής των αναγνωρισμένων Θρησκειών στο Βέλγιο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση που ξεκινάει από τα Βασιλικά Ανάκτορα και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως των Βρυξελλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η πιο παλιά καμπάνα στην Κέρκυρα

Η παλαιότερη, πιθανότατα, καμπάνα του νησιού εντοπίστηκε και παρουσιάζεται από τον Γεράσιμο Δημουλά μέσα από άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή … [...]