Ο Αγιασμός των Κατηχητικών στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού τελέστηκε ο Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατηχητικού Έργου της Ι. Μ. Σιδηροκάστρου το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος με τη συμμετοχή όλων των κληρικών της πόλεως του Σιδηροκάστρου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε όλα τα παιδιά, συνεχάρη μάλιστα τα μικρότερα για τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό τους.
Υπενθύμισε σε όλους τους κατηχητές το χρέος και το καθήκον τους να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για το Χριστό και την Εκκλησία του, μιαν αγάπη που θα πηγάζει από το χριστιανικό ήθος, που θα επιδεικνύουν, και την συμπεριφορά τους και θα καταλήγει πάντοτε στον Λόγο του Ευαγγελίου.
Ευχαρίστησε θερμά όλους τους γονείς για το γεγονός ότι εμπιστεύονται εδώ και χρόνια τα παιδιά τους στο κατηχητικό της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, έτσι ώστε αυτά να καλλιεργηθούν πνευματικά και να μορφωθούν στη γνώση της Αγίας Γραφής και των βίων των Αγίων της Εκκλησίας.
Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους καλή και αποδοτική κατηχητική χρονιά με πολλούς πνευματικούς καρπούς, κάτω από την ευθύνη και την καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως και του υπευθύνου της νεανικής κίνησης, Διακ. Ανθίμου Κουρέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Όσιος Γέρων Κορνήλιος της Χίου

Στην εποχή μας που το πνεύμα υποτάσσεται στη σάρκα, που η αγάπη καταψύχθηκε, που η αγνότητα παραθεωρήθηκε, που η αμαρτία υπερεπερίσσευσε, στην εποχή όπου κατά τον … [...]

Οργή Θεού

Συχνά έννοιες πού υπάρχουν ή σχετίζονται με την Βίβλο, έχουν παρερμηνευθεί, σχεδόν «κακοποιηθεί» και η ζημία δεν είναι μικρή. Αφού, μια παρερμηνεία μίας λέξης μόνο, … [...]