Ο Αλβανίας Αναστάσιος στον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Προσκεκλημένος στον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης 2019 στα Τίρανα, που οργάνωσε ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία Luigi Soreca, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας κ. Αναστάσιος.
Στο “παλάτι των ταξιαρχιών”, όπου έγινε ο εορτασμός, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας ήταν ανάμεσα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής Γραμόζ Ρούτσι, υπουργούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες κ. ά.
Να σημειωθεί ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν και σέβονται και το ιεραπσοτολικό έργο και την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά, χωρίς κανενός είδους διάκριση, του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Αλβανία.
Ένα πλούσιο έργο και μια σημαντική προσφορά, που έχουν στόχο την πνευματική αφύπνιση, την ειρηνική συμβίωση του λαού, καθώς και την ανάπτυξη της χώρας.
Και αυτό επιδιώκεται με ποικίλες δράσεις, που επιφέρουν καθημερινά εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας, αλλά και διεθνώς θεωρείται ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, που μεθοδικά εργάζεται για την πρόοδο και την ευημερία. Γι’ αυτό η αποδοχή του είναι ευρεία και το κύρος του αδιαμφισβήτητο.
Στην εκδήλωση τονίστηκε από τον κ. Soreca, η επιθυμία των Αλβανών, και κυρίως της νέας γενιάς, να ενταχθεί η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια επιθυμία, που ταυτόχρονα είναι και επείγουσα ανάγκη και δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]