Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

Στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού έγινε δεκτός μετά πάσης τιμής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.
Ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο, έδρα του Ιδρύματος, επί της οδού Μουσών 37 στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, και περιηγήθηκε στη Βιβλιοθήκη του και στην έκθεση «Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Μακεδονίας, 1912 – 1913», που φιλοξενείται μόνιμα στο κτίριο του ΙΕΘΠ.
Ο Καθηγητής κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το έργο του Ιδρύματος και αντηλλάγησαν επί μακρώ σκέψεις και κρίσεις για τις επίκαιρες γεωπολιτικές και γεωεκκλησιαστικές εξελίξεις, με επίκεντρο το Ουκρανικό και Σκοπιανό.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εκδόσεις – έρευνές του για τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και δέχθηκε διάφορα αναμνηστικά.
Να προστεθεί δε, πως το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, συνιστά δεξαμενή σκέψεων επί εθνικών, ιστορικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων, ως αντίστοιχο του λεγομένου «think tank» του ευρωπαϊκού και βορειοαμερικανικού χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]