Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος με την Ορθόδοξη Νεολαία των Τιράνων

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα της Ορθόδοξης Νεολαίας Τιράνων.
Ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από τις ευχές, απηύθυνε και σύντομους διδακτικούς λόγους προς τους νέους και τις νέες.
Τον κ. Αναστάσιο συνόδευαν ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, ο υπεύθυνος του Γραφείο Νεότητας π. Γρηγόριος και άλλοι κληρικοί, ενώ οι νέοι και οι νέες ένιωσαν χαρά και ενθουσιασμό από την παρουσία του ανάμεσά τους.
Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επενδύει πνευματικά στα νιάτα, γιατί είναι το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Αλβανία.
Βρίσκεται συχνά ανάμεσά τους, ενώ τους στηρίζει στην καθημερινότητά τους με κάθε τρόπο, φροντίζει για τη μόρφωσή τους, ενδιαφέρεται για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τους κρατάει αγωνιστές στα θέματα της πίστης.
Από τη νεολαία αντλεί το στελεχιακό δυναμικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας σε διάφορους τομείς, όπως αυτοί της ιεροσύνης, της κατήχησης, της κοινωνικής προσφοράς, της στελέχωσης υπηρεσιών κ.λπ.
Σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Αλβανίας λειτουργούν Γραφεία Νεότητας, αφού τα νιάτα είναι ένα ενεργητικό κομμάτι της διάδοσης της Ορθοδοξίας στη γειτονική χώρα.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξη νεολαία της Αλβανίας, αποτελεί μια σύγχρονη ζωντανή μαρτυρία του Χριστιανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]