Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στους εορτασμούς των Τριών Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

Αρχιμ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου | Ι.Α. Κύπρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των «τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος», Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία.
Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ενώ συλλειτούργησαν, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου Πρωτοπ. Κυπριανός Κουντούρης, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος και καθηγητής Λειτουργικής στην προαναφερθείσα Θεολογική Σχολή και άλλοι ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 
Παρέστησαν προσευχόμενοι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον ίδιο Ιερό Ναό, με την παρουσία πολλών πολιτικών και πολιτειακών αρχών, κυρίως από τον χώρο της Παιδείας, ο Μακαριώτατος προέστη του μνημοσύνου των Ιδρυτών, ευεργετών, σχολικών εφόρων, Υπουργών Παιδείας, εκπαιδευτικών και σχολικών υπαλλήλων της εκπαιδευτικής περιφέρειας Λευκωσίας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο σημερινός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών δίνει σε όλους την ευκαιρία να εντρυφήσουμε στους όρους της ορθής μαθητείας, της εμπνευσμένης διδασκαλίας και της αληθινής παιδείας, τα οποία ακολούθησαν οι σήμερα εορταζόμενοι τρεις μεγάλοι πατέρες μας.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Σωφρονίου στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού και δεξίωση στα Μουσεία του Παγκύπριου Γυμνασίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]