Ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο εθνικό ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα με αφορμή την ημέρα μνήμης στους εθνικούς ευεργέτες.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, ενώ τιμήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για το κοινωνικό του έργο.
Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Χρυσάνθη Βαγενά πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία αναφέρθηκε στην σημερινή εκδήλωση, αλλά και στο σπουδαίο κοινωνικό έργο στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και στην Εκκλησία του κ. Μαρτίνου κι αμέσως μετά ο συγγραφέας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα, ενώ στην συνέχεια ο ΠτΔ απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.
Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του ευχαριστώντας όσους σκέφτηκαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ μίλησε για την θέσπιση της ημέρας αφιερωμένη στους εθνικούς ευεργέτες.
Απευθυνόμενος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο επεσήμανε την εμβληματική κοινωνική προσφορά του, σημειώνοντας ότι έχει αναδειχθεί, κατά γενική ομολογία, σε αυθεντικό Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει επαξίως την μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών.
«Παράδοση, η οποία συνδέεται αρρήκτως με την όλη πορεία και την ενεργό στήριξη του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, καθ’ όλη την διαδρομή του, ιδίως δε σε χαλεπούς καιρούς» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος και ευχήθηκε στον κ. Μαρτίνο καλή συνέχεια στο μεγάλο κοινωνικό του έργο.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]