Ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας ο οποίος πλημμύρισε από εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. Δημήτριο Καταπίδη, τον συνεφημέριο του Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ομίλησε με λόγια πνευματικά στο πνεύμα της ημέρας ο Θεολόγος – Κοινωνιολόγος και Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναπτύσσοντας το θέμα: η σιωπή είναι Χριστός, τον οποίο παρουσίασε ο Πρωτοσύγκελλος.
Στο τέλος του εσπερινού κλήρος και λαός αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς, λαμβάνοντας τις ευχές τους.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο για την παρουσία του, την αγάπη του και τον πνευματικό του λόγο, ο οποίος ανοίγει την Μ. Τεσσαρακοστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]