Ο Βασιλεύς Φίλιππος του Βελγίου σε Διορθόδοξο Συλλείτουργο στις Βρυξέλλες

Η Α.Μ. ο Βασιλεύς Φίλιππος του Βελγίου θα παραστεί στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.
Το εν λόγω Διορθόδοξο Συλλείτουργο διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής εις ανάμνηση του Θριάμβου της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων στην Ορθόδοξη παράδοση, μετά την περίοδο της εικονομαχίας μεταξύ 8ου και 9ου αιώνος.
Το τρέχον έτος η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου εορτάζει με λαμπρότητα τα πενήντα έτη από την ίδρυσή της.
Στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο μόνιμος επίσημος επρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο βασίλειο του Βελγίου, συμπαραστατούμενος από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους των διαφόρων Ορθόδοξων παρουσιών στο Βέλγιο.
Έξι χορωδίες διαφόρων μουσικών εκκλησιαστικών παραδόσεων και γλωσσών θα αποδώσουν τους ύμνους της ημέρας.
Στα πλαίσια των εορτασμών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιερά Μητροπόλεως η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στα τρία κράτη του Μπενελούξ τον προσεχή Νοέμβριο για να τιμήσει με την υψηλή του παρουσία το μεγάλο αυτό γεγονός.
Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου αριθμεί περί τις 40 ενορίες, με την χρήση διαφόρων γλωσσών στην λειτουργική πράξη, και περισσότερους από 50 κληρικούς, διαφόρων εθνικοτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]