Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας καλύπτει τα έξοδα επισκευής του Παναγίου Τάφου

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄ ευχαρίστησε την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ , εξ΄ ονόματος της Αγιοταφικής Αδελφότητας για την κάλυψη των εξόδων που αφορά την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δωρεά του Βασιλιά Αμπντάλα Β΄ , προέρχεται από το χρηματικό ποσό του βραβείου Τέμπλετον, το οποίο έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας έθεσε σε εφαρμογή την υπόσχεσή του, ότι ένα μέρος του βραβείου θα δοθεί για την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.
Να αναφερθεί ότι η δωρεά αυτή έρχεται δύο χρόνια μετά την ολοκληρώση της αποκαταστάσης του Παναγίου Τάφου, όπου πάλι συνέβαλε ο Βασιλιάς, όπως και με προηγούμενες δωρεές που αφορούν τον τόπο της βαπτίσεως του Κυρίου.
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος δήλωσε ότι η “δωρεά αυτή αντικατοπτρίζει την προσωπική δέσμευση του Βασιλιά για την ασφάλεια και το μέλλον της Ιερουσαλήμ ως θεματοφύλακα των χριστιανικών και μουσουλμανκών ιερών τόπων στην πόλη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]