Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Έλληνες Ιεράρχες στον εορτασμό της Μονής Βαλαάμ (ΦΩΤΟ)

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Σεργίου και Γερμανού των θαυματουργών, στην Ιερά Μονή Βαλαάμ στην Αγία Πετρούπολη.
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Επίσης συλλείτουργήσαν ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πετροζαβόνσκ Κωνσταντίνος και πλειάδα Επισκόπων της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε και με την παρουσία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Ιερά Μονή Βαλάαμ.
Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην ομιλία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον επίσκοπο Παγκράτιο για τις προσπάθειές τους για την αναβίωση του μοναστηριού, προσφέροντας ένα αρχιερατικό εγκόλπιο από την 100η επετείο από την αποκατάσταση του Πατριαρχείου Μόσχας και την εκλογή του Αγίου Τύχωνα στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας χαιρέτισε και τους Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρο και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Βαλαάμ, ενώ αναφέρθηκε στο πνεύμα και την ιστορία των Ελλήνων.
Ακόμη ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης καλωσόρισε θερμά το Πρόεδρο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη του αρχηγού του κράτους στη Μονή Βαλαάμ την ημέρα της εορτής του Αγίου Σεργίου και του Αγίου Γερμανού έχει ήδη γίνει πλέον παράδοση.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε τον χώρο όπου φυλλάσονται τα ιερά λείψανα των Αγίων και Ιδρυτών της Μονής Βαλαάμ όπου και τα προσκύνησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξαναγυρνά

Το χαμόγελο που στέλνεις ξαναγυρνά σε σένα.   Ινδική παροιμία … [...]

10891 – Οι χριστιανοί ως μιμητές Χριστού

- Γέροντα, βλέπω άτομα με πνευματικό αγώνα να λογομαχούν, ακόμη και να χωρίζουν επικαλούμενοι το καλό ή τον Θεό! Να μην δέχονται μια διαφορετική γνώμη πέραν της δικής … [...]