Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στον Μητροπολίτη Κίτρους

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Π. Στσερµπακόβ επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης φάσης για την ανάδειξη του νέου Ρώσου Προέδρου, διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές και των αποδήμων Ρώσων. 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον Ρώσο διπλωμάτη, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας σχετικά με την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, κάτι που αφορά άλλωστε και τους ρώσους επισκέπτες της Πιερίας.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κίτρους για τη εγκάρδια υποδοχή, καθώς και για την ποιμαντική μέριμνά του που αφορά την τέλεση στη σλαβονική γλώσσα, χάριν των χιλιάδων σλαβόφωνων πιστών, Ρώσων και άλλων, που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τις ακτές της Πιερίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Είμαστε άνθρωποι του περίπου»

Ὅπως ἔλεγε ὁ Καμύ:   «Εἴμαστε ἄνθρωποι τοῦ περίπου». Περίπου ἐπιστήμονες, περίπου χριστιανοί, περίπου ἱεραπόστολοι, περίπου γονεῖς, περίπου συγγραφεῖς, περίπου … [...]

Αθάνατα λόγια των αγωνιστών του ‘21

«Πάμε να ιδούμεν τους παλιούς Έλληνες», να ακούσουμε τους πολέμαρχους του '21, μας έπνιξαν οι αναθυμιάσεις των τωρινών δημοπιθήκων. Διαβάζεις τα απομνημονεύματα και τις … [...]