Ο Γιώργης Μελίκης και οι Λαϊκοί Χειμώνες στην Αθήνα σε μια συνάντηση ξεχωριστή!

Το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη και το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά) με χαρά ανακοινώνουν την παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων της δισκογραφικής σειράς “Λαϊκοί Χειμώνες”, Λαϊκός Χειμώνας 5 και Λαϊκός Χειμώνας 6, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία των δύο μεγάλων πολιτιστικών φορέων.
Θα μιλήσουν:
 Μάρκος Δραγούμης
 Ρένα Λουτζάκη
 Γιώργης Μελίκης
 Δημήτρης Μαντζούρης
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο υπεύθυνος εκδόσεων και αρχείου του ΚΕΠΕΜ, Δημήτρης Μαντζούρης.
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 12.00-13.30, στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Αθήνα 118 54), πέντε λεπτά από τον Σταθμό ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός.

Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν σπάνιες αυθεντικές ηχογραφήσεις από περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε μία δισκογραφική σειρά από τις πιο αξιόλογες που κυκλοφορούν.
«Λαϊκός Χειμώνας» ήταν οι ετήσιες εκδηλώσεις γνωριμίας και επικοινωνίας των άγνωστων λαϊκών οργανοπαιχτών, τραγουδιστών και χορευτών της ελληνικής υπαίθρου με το κοινό της Θεσσαλονίκης, που γίνονταν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στα 29 χρόνια παρουσίας του περί τους 6.000 οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές παρουσίασαν σημαντικό μέρος της πλούσιας μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Η δισκογραφική σειρά που είναι σε εξέλιξη στόχο έχει να αποτυπώσει ένα ελάχιστο, πλην όμως αντιπροσωπευτικό, μέρος της μεγάλης αυτής λαϊκής έκφρασης και δημιουργίας.
Κεντρική διάθεση: ΚΕΠΕΜ, Σταύρος Σταμάτης, 6936774638, sales@kepem.org Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΜ και του Ωδείου «Σίμων Καράς» www.kepem.org ή απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου 210 823 7447 ή επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kepem.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ