Ο Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού σε δύο Ναούς στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου επισκέφτηκε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο καθώς και τον Ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο Γ.Γ. συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.. Κωστούρο, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου και κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερώθηκε για την κατάσταση του ναού και την μελέτη της πρώτης φάσης αποκατάστασης.
Ο κ. Διδασκάλου διαβεβαίωσε πως θα κάνει οτι περνάει από το χέρι του για να προχωρήσει και αυτό το έργο αποκατάστασης του ιστορικού ναού του Ναυπλίου.
Επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποιεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου με κλιμάκιο του Υπουργείου για την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Η περιοδεία του κλιμακίου με επικεφαλής τον Γιώργο Διδασκάλου ξεκίνησε από τις Μυκήνες, στην συνέχεια πήγε στην Τίρυνθα και κατέληξε στο Ναύπλιο, όπου επισκέφτηκε το παλιό Τελωνείο, τον Άγιο Νικόλαο, το Μπούρτζι και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.
{youtube}Kw8JffYMAo0{/youtube}
{youtube}z_SLgJDpL04{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]