Ο διάδοχος της Ιορδανίας Χουσεΐν στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ντιμπίν

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Ντιμπίν, στη βόρεια Ιορδανία, επισκέφθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, ο πρίγκηπας διάδοχος της Ιορδανίας Χουσεΐν για να ευχηθεί Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά στους Χριστιανούς.
Στο προαύλιο της Ιεράς Μονής του επεφυλάχθη θερμότατη υποδοχή από τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, Πατριαρχικό Επίτροπο του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Αμμάν, τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο, ιερείς, τις μοναχές και πλήθος κόσμου.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστοφόρος καλωσορίζοντας τον πρίγκηπα Χουσεΐν αναφέρθηκε στο μεγάλο και χαρμόσυνο γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου και τη σημασία του για την ανθρωπότητα.
Ο πρίγκηπας διάδοχος παρακολούθησε ένα σύντομο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και στη συνέχεια επισκέφθηκε το καθολικό του μοναστηριού όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του και τις βυζαντινές αγιογραφίες του.
Η επίσκεψη του διαδόχου βεβαιώνει την αγάπη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Μέση Ανατολή, την κοιτίδα του Χριστιανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]