Ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος στη Μεγαλόχαρη Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), συμπαραστατούμενος των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και Ιερέων προσκυνητών εξ άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Ελλάδος.
Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ομίλησε διδακτικότατα και θεολογικότατα αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας και επί τη μεθεόρτω της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα προς το πρόσωπό του και για την ευλογία της ιερουργίας στο ιερό θυσιαστήριο της Μεγαλόχαρης.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Κύριλλο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου ευχόμενος υγεία και κάθε παρά Κυρίου ευλογία.
Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12520 – Μονή Ζυγού

Ταβλάκης Ιωάννης – Παπάγγελος Ιωακείμ, Μονή Ζυγού. Ημερολόγιο 2004Σχετικά: 4011 - Ιερά Μονή Ζυγού (φωτογραφίες)Παπάγγελος Ιωακείμ, Η αγιορειτική μονή του Ζυγού … [...]

Το μικρό σεντούκι

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο παράξενος, ο πιο αντιφατικός μήνας. Στέλνει τον τελευταίο αποχαιρετισμό στο καλοκαίρι και στην ουτοπία μιας ατέλειωτης εκδρομής. Και συνάμα, … [...]