Ο Επίσκοπος Αρούσας στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης

Την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επισκέπτεται αυτές τις ημέρες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου, για να συμμετάσχει στην Πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Κυριακή 03 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της οικείας Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Τριπολίτη και των ιερέων του Ναού.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος αναφερόμενος στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αντιπαρέβαλε τον Τυφλό με τους Αφρικανούς αδελφούς, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στο Ιεραποστολικό έργο που συντελείται σήμερα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος εξάροντας το έργο που συντελείται στην Αφρική σήμερα, ιδιαιτέρως δε στην Επισκοπή Αρούσας.
Με την αναφορά του αυτή κατάφερε να συγκινήσει το πλήθος των πιστών οι οποίοι είχαν, στην κυριολεξία, κατακλύσει το Ναό, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά ένα σύγχρονο Ιεραπόστολο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Εσπερινός και η Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.
Στη συνέχεια, στην κατακόμβη του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε το Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι, με ομιλητή τον Επίσκοπο Αρούσης.
Την παρουσίαση του Ιεραποστόλου Επισκόπου ανέλαβε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε σε κοινές Ιεραποστολικές εμπειρίες με το Θεοφιλέστατο από επίσκεψή του στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως την οποία είχε επισκεφτεί ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φλωρίνης.
Με το λόγο του κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.
Στη συνέχεια, προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο παρουσίαζε το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι της περιοχής.
Τέλος, το λόγο έλαβε ο κ. Αγαθόνικος, ο οποίος αναφέρθηκε σε εμπειρίες του από την πολύχρονη διακονία του στη μαύρη ήπειρο, ενώ στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]