Ο Επίσκοπος Θεσπιών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Νέα Ιωνία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.
Στη εισήγησή του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών αναφέρθηκε σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας, κάνοντας λόγο για τον απαιτούμενο προγραμματισμό που βοηθά τόσο στην σωστή διακονία της Εκκλησίας, όσο και στην πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων, καλλιεργώντας έτσι την αίσθηση της κοινότητας, ενώ, μιλώντας για τις υπάρχουσες δυσκολίες στην εκκλησιαστική διοίκηση τόνισε τον σημαντικό και υπεύθυνο ρόλο διακονίας που καλείται να έχει ο κάθε κληρικός απέναντι στις ανάγκες των πιστών.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Συμεών για την ολοκληρωμένη εισήγησή του, αναφερόμενος στην ανάγκη και στη σημασία της επιμόρφωσης των κληρικών σε βασικές έννοιες και θέματα που άπτονται με την καθημερινή ενοριακή και ποιμαντική δράση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]