Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ''Εστία'' (ΦΩΤΟ)

Άγιος Δημήτριος | Τηλέμαχος Πάππας

Τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» Aγιος Δημήτριος της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Ο Θεοφιλέστατος έφτασε στον Ξενώνα συνοδευόμενος από τον τέως Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα και την Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.
Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από προσφυγόπουλα, τα οποία φυλοξενούνται από την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Επίσκοπος Θεσπιών συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους εκείνους που επιτελούν αυτό το θεάρεστο έργο, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις.
Από την πλευρά του ο τέως Υπουργός τόνισε ότι “η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το φαίνομενο προσφυγική μεταναστευτική κρίση, στάθηκε στο πλευρό των συνανθρώπων, είτε αυτό ήταν ένα μικρό παιδί ασυνόδευτο, είτε ήταν γυναίκα, είτε ήταν άνδρας και ανεξαρτήτως θρησκείας και φυλής.”
“Ο Επίσκοπος Θεσπιών πολύ συχνά αναφέρετε στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο χωρίς όρια, στην αγάπη προς τον συνάθρωπο χωρίς ταμπέλες. Γι΄ αυτό θα ήθελα να τονίσω ξανά πως η προσφορά της Εκκλησίας είναι τεράστια” – πρόσθεσε επίσης ο τέως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μπαλάφας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανήλικα προσφυγόπουλα είχαν ετοιμάσει ένα συμβολικό δώρο για τον τέως υφυπουργό και την Δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

  Να παύσει η συστηματική περιφρόνησης της θρησκείας εκ μέρους των πολιτικών ανδρών, επιστημόνων, λογίων, δημοσιογράφων και άλλων. Να συμμορφωθεί η ανωτέρα τάξις με … [...]