Ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης στη γενέτειρά του

Η τελευταία Θεία Λειτουργία, πριν την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης, από το Μετόχι της στη Μεσσήνη προς την Καθέδρα Της στην Ιερά Μονή του Βουλκάνου, τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μετόχι της Μονής στην Μεσσήνη.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εκ Μεσσηνίας καταγόμενος Θεοφιλ. Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο, τους Ιερείς της πόλεως της Μεσσήνης και τους Διακόνους.
Αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουλκανιωτίσσης, ως Προστάτιδος και Εφόρου της Μεσσηνίας, συγκινούμενος ο Θεοφιλέστατος εμνήσθη των παιδικών του χρόνων όταν μικρό παιδί ερχόταν με τους γονείς του ως προσκυνητής στη χάρη Της.
Και την ευχαρίστησε που τον αξίωσε μετά από πολλά έτη να βρεθεί και πάλι ως ταπεινός προσκυνητής Αυτής. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την φιλοξενία και παραχώρηση από μέρους του της κανονικής αδείας και ευλογίας ώστε να τελέσει την Θεία Λειτουργία και να μνημονεύσει τους προγόνους του στη γενέθλιο γη του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν παρακλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, προέβη στην χειροθεσία εις Πρωτοπρεβύτερον, του Αιδεσιμολογιωτάτου Ιερέως π. Κωνσταντίνου Κατσαπάρα, εφημερίου του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ