Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο ευφρόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Κυρίου, την Κυριακή του Πάσχα, τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια αλλά και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγάπης στις πόλεις και στα χωριά της ακριτικής επαρχίας Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
Με τις λαμπάδες αναμμένες οι πιστοί προσήλθαν όχι μόνο για να εορτάσουν το γεγονός της Αναστάσεως αλλά και για να λάβουν δύναμη και παρηγοριά στην καθημερινότητα της ζωής τους.
Ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Κυριακής του Πάσχα προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, κατά την οποία το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, εκτός από ελληνικά, ανεγνώσθη στην αγγλική, λατινική και ρουμανική γλώσσα.
Στη συνέχεια, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη, λιτανεύθηκε η εικόνα της Αναστάσεως και αφού ευλογήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, στο Επισκοπείο Ορεστιάδος, διενεμήθησαν στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου.
Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα ανεγνώσθη, εκτός από ελληνικά, στα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, αλβανικά, γαλλικά και αραβικά.
Αφού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Κυρίου να φωτίζει την πορεία του λαού μας σε έργα αγαθά, πίστεως και προόδου, ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά και τα διένειμε στους πιστούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]