Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.
Ο πρώτος Εσπερινός της Αγάπης πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά και λαμπρύνθηκε από την παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιατίστης κ. Αθανασίου ο οποίος προεξήρχε της Ακολουθίας, συμπροσευχομένου του επιχωρίου Επισκόπου.
Οι δύο Μητροπολίτες ενδύθηκαν στο Ιερό Επισκοπείο παρουσία πολλών Ιερέων, Ιεροψαλτών και κόσμου και στη συνέχεια λιτανευτικά έφθασαν στον Μητροπολιτικό Ναό προκειμένου να τελέσουν τον Εσπερινό της Αγάπης.
Το «Χριστός ανέστη» αντήχησε στον Ναό από τους πιστούς, ενώ για μια ακόμη φορά το Ευαγγέλιο διαβάστηκε εκτός από την ελληνική γλώσσα, στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και αραβικά.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, άπαντες κατέβηκαν στον χώρο του Επισκοπείου όπου έλαβαν την ευλογία των Επισκόπων μαζί με το πασχαλινό αβγό και μια εικόνα της Αναστάσεως.
Ο Εσπερινός όμως της Αγάπης τελέστηκε και στο Άργος Ορεστικό το απόγευμα της ημέρας του Πάσχα, αυτήν την φορά στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Η συμμετοχή του κόσμου και εδώ ήταν συγκινητική. Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στα ελληνικά, γαλλικά και ιταλικά, ενώ στο τέλος οι πιστοί έλαβαν από τον Επίσκοπο ως ευλογία το πασχαλινό αβγό.
Να σημειωθεί ότι και στους δύο Ιερούς Ναούς, αντί κηρύγματος, ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]