Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης

Μέσα σε αναστάσιμο κλίμα και με το Χριστός Ανέστη να ψάλλεται από τα χείλη κάθε πιστού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα, 8 Απριλίου 2018, ο εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας.
Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος ο οποίος πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας, αρχικά ενδύθηκε στο κέντρο του Ναού ενώ στη συνέχεια ευλόγησε το εκκλησίασμα, το οποίο είχε κατακλείσει τον ναό.
Κατά την διάρκεια του λαμπρού Εσπερινού αναγνώστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε αρκετές γλώσσες από κληρικούς της Μητροπόλεως, δίνοντας έτσι το στίγμα της ενότητας όλων των λαών και διατρανώνοντας παγκοσμίως την εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας.
Τέλος ο κ. Θεόκλητος αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς, μοιράζοντας ως ευλογία κόκκινα αυγά.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]