Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης και περισυλλογής ετελέσθη το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, 10 Μαρτίου 2019, ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Του Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από όλους τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και με τη συμμετοχή του πιστού Λαού που υπερεπλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για την ενότητα της Εκκλησίας, την ενότητα των πιστών, υπογραμμίζοντας το κοινό σημείο όλων που είναι η πρόσκληση του Θεού να ζήσουμε στη Βασιλεία Του αλλά και η αποδοχή της πρόσκλησης από τον άνθρωπο χωρίς συλλογισμούς, υπερβολές και αυτοπεριορισμούς.
Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, είπε ο ομιλητής, μας προτρέπει να προσέχουμε, να αγρυπνούμε, να αγωνιστούμε, να προβληματιζόμαστε για να εισέλθουμε στη Βασιλείου του Θεού, για να γευτούμε τη χαρά της Ανάστασης. 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το ουσιαστικό νόημα της συγχώρεσης και της μετάνοιας, για τον τρόπο ζωής του Χριστιανού με πνεύμα υπακοής, όπως αυτή την δίδαξε με την Σταυρική Του θυσία ο Χριστός. 
Ζήτησε από τους πιστούς να αγωνιστούν χωρίς λόγια αλλά με πολλές αγαθές πράξεις, αξιοποιώντας το Πανάγιο Πνεύμα, που μας καταξιώνει και μας κάνει Εκκλησία με τελικό στόχο την Ανάσταση.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και στη συνέχεια Κλήρος και εκκλησίασμα σύμφωνα με την παράδοση έλαβε την ευχή του Επισκόπου και αντήλλαξε μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, ευχόμενοι καλό πνευματικό αγώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου α) Τι σημαίνει ευαγγελισμός β) Η θέωση της Παναγίας γ) Θεοτόκος και προπατορικό αμάρτημα δ) Υπακοή και ελευθερία … [...]

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ … [...]

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και … [...]