Ο Εσπερινός του Αγίου Μηνά στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Στην κωμόπολη του Νέου Πετριτσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 όπου τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος Μηνάς, Παρεκκλήσιο του οποίου υπάρχει στην ως άνω ενορία.
Ο Εσπερινός τελέστηκε στον νέο Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου με τις προσπάθειές του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου του Ιερέως και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής αλλά και όλων των κατοίκων ανήγειραν στα θεμέλια της παλαιάς εκκλησίας, ακριβώς απέναντι από το μικρό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά.
Το εσωτερικό του Ναού έχει αγιογραφηθεί με τις συμβολή των πιστών χριστιανών του Ν. Πετριτσίου.
Στην Ιερά Ακολουθία έλαβαν μέρος πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, πλήθος πιστών αλλά και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο τέλος του Εσπερινού λέγοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας θα πρέπει να κρατήσουν τα Ιερά και τα ‘Οσια τους, τις παραδόσεις και την πίστη τους.
Να έχουν πρότυπα τους Αγίους της εκκλησίας και ιδιαιτέρως τους Αγίους Δημήτριο, Γεώργιο και Μηνά που τιμούν ιδιαίτερα και είναι οι προστάτες στην ενορία.
Ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και η Αρτοκλασία μπροστά στο Παρεκκλήσιο του Αγίου μεγαλομάρτυρα Μηνά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, μιλάει για την αρετή της ελεημοσύνης, σύμφωνα με τους λόγους … [...]

Η ελεημοσύνη του ελεήμονα

Συμπληρώνονται σήμερα 1400 χρόνια από τη οσία κοίμηση τού εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννη του Ελεήμονος, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, του εκ Κύπρου καταγομένου και εν Κύπρω … [...]