Ο Ηγούμενος της Μέγιστης Λαύρας στον Πατριάρχη Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ είχαν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουλίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους Γέροντας Πρόδρομος και ο Δικαίος της Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους Γέροντας Αθανάσιος.
Να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Πρόδρομος και ο Γέροντας Αθανάσιος βρίσκονται στην Ρουμανία για τον εορτασμό της Παναγίας της Προδρομίτισσας, που τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Γέροντα Πρόδρομο και τον Γέροντα Αθανάσιο για την παρουσία τους στον φετινό εορτασμό της Παναγίας της Προδρομίτισσας και τους προσέφερε ιερά σκεύη.
Από την πλευρά του ο Καθηγούμενος της Μεγίστης Λαύρας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την φιλοξενία και του προσέφερε μία εικόνα του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη, ενώ ο Δικαίος της Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου προσέφερε στον Μακαριώτατο μία εικόνα της Παναγίας της Προδρομίτισσας.
Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί εκατοντάδες πιστοί τίμησαν την Παναγία την Προδρομίτισσα στο παρεκκλήσιο πλησίον του υπό ανέγερση Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους.
Photo credit: Ziarul Lumina/Raluca Ene/Basilica.ro

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξαναγυρνά

Το χαμόγελο που στέλνεις ξαναγυρνά σε σένα.   Ινδική παροιμία … [...]

10891 – Οι χριστιανοί ως μιμητές Χριστού

- Γέροντα, βλέπω άτομα με πνευματικό αγώνα να λογομαχούν, ακόμη και να χωρίζουν επικαλούμενοι το καλό ή τον Θεό! Να μην δέχονται μια διαφορετική γνώμη πέραν της δικής … [...]