Ο Θυατείρων Νικήτας στην εορτή της Πρωτοχρονιάς (Nayrouz) της Κοπτικής Εκκλησίας

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας κατόπιν προσκλήσεως του εν Λονδίνω Αρχιεπισκόπου των Κοπτών Αγγέλου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εορτή της Πρωτοχρονιάς των Κοπτών (Nayrouz) στο Αββαείο του Westminster (St. Margaret. Church).
Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Οροδόξου Εκκλησίας με τους Κόπτες που έχουν τις ρίζες τους στην Ανατολή και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Άγγελο να συνεχίσουν μαζί και να στηρίξουν την πολύπλευρη συνεργασία των δυο κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τέλος ευχήθηκε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα στιγμές θρησκευτικής βίας και τρομοκρατίας όχι μόνο στις χριστιανικές εκκλησίες της Μέσης Ανατολής αλλά και σε κάνενα ιερό χώρο αναξαρτήτος θρησκευμάτος.
Την εορταστική εκδήλωση χαιρέτισαν με μηνύματα τους η Α. Μ. η Βασίλισσα Ελισάβετ, η Α. Υ. Ο Πρίγκηπας της Ουαλίας, ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Justin Welby και ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος.
Τήν εκδήλωση τίμησε δια της υψηλής του παρουσίας ο Πρέσβυς της Αιγύπτου στο Ηνωμένο Βασίλειο Εξοχώτατος Tarek Adel.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]