Ο Καρδινάλιος της Αιθιοπίας στον Μητροπολίτη Αξώμης

Το πρωί της 21ης Ιουνίου 2019, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, τον Ρωμαιοκαθολικό Καρδινάλιο Αιθιοπίας, Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο κ. Brehane Yesus Sourathiel.
Ο Σεβασμιώτατος διαβίβασε τις ευχές τις Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β.
Ακολούθως, είχαν εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την παρουσία και τη δράση του χριστιανισμού στην Αιθιοπία, καθώς και την συνεργασία μεταξύ των χριστιανών, στο πλαίσιο του διαλόγου των Εκκλησιών.
Ο Σεβασμ. Καρδινάλιος εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, τονίζοντας πως θαυμάζει το μεγάλο ιεραποστολικό, πνευματικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται με τη φροντίδα και τις οδηγίες Του σε ολόκληρη την Αφρική, καθώς και τη χαρά του για την έλευση στην Αιθιοπία του Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ προσέφερε στον Καρδινάλιο, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, επιστήθιο σταυρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]