Ο Κύκκου Νικηφόρος συμπαραστάτης στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου

Το αυξημένο αίσθημα της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας απέδειξε για μια ακόμη φορά ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.
Βαθύτατα συγκλονισμένος «εκ της αιφνιδίας συμφοράς», που έπληξε την Δυτική Αττική, και κινούμενος από «έμπυρη αγάπη» προς τους δοκιμαζόμενους εκεί αδελφούς μας, εξέφρασε, κατ’ αρχή, δι’ επιστολής του, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, την ηθική συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην τραγωδία, την οποία βιώνει η τοπική Εκκλησία.
Παράλληλα, συμπάσχων στο δράμα και το πένθος που ζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει απαθής μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που βιώνουν και έτεινε χέρι βοηθείας. Στάθηκε αρωγός προς τους πληγέντας, από τις μανιώδεις έκτακτες καιρικές συνθήκες, αδελφούς μας με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να συμβάλει στην ανακούφισή τους.
Την Τετάρτη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρωτοπρεσβύτερο Παρασκευά Παπαμιχαήλ, Διευθυντή του Γραφείου του Μητροπολίτη μας, τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη και τον Θεολόγο – Δημοσιογράφο Λουκά Παναγιώτου, μετέβη στην Μάνδρα Αττικής, προκειμένου να παραδώσει τα δώρα της αγάπης του Πανιερωτάτου.
Το πρώτο κομμάτι της ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελούμενο από 100 παπλώματα και πετσέτες μπάνιου, προσώπου και χεριών παραδόθηκαν στην Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη. 
Η Δήμαρχος συγκινημένη εξέφρασε την βαθιά της ευγνωμοσύνη για την υλική, αλλά κυρίως την ηθική συμπαράσταση και στήριξη του Μητροπολίτη Κύκκου, καθώς και τις ολόθερμες ευχαριστίες της για την ευγενική προσφορά των χρηστικών αυτών ειδών, τα οποία θα καλύψουν σημαντικό μέρος από τις ανάγκες των ανθρώπων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 15ης Νοεμβρίου 2017.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πλημμυρόπληκτη πόλη και να βιώσουν το μέγεθος της καταστροφής.
Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παρέλθει αρκετός χρόνος από την ημέρα της καθόδου του φονικού χειμάρρου, η Μάνδρα μετράει ακόμη τις ανοιχτές πληγές της. Η εικόνα της είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική.
Πλατείες, δρόμοι, αυλές, σπίτια, καταστήματα, υποδομές, διαλελυμμένα και κατεστραμμένα από τους τόνους της βροχής και της λάσπης.
Οι άνθρωποί της, που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα, αγωνίζονται να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ξαναστήσουν απ’ την αρχή τη ζωή τους. 
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας παρεδόθη, για να μοιραστεί στους πληγέντες, το δεύτερο κομμάτι της ανθρωπιστικής βοήθειας της Μητροπόλεως Κύκκου, αποτελούμενο από 1000 υπέρδιπλα παπλώματα.
Την βοήθεια παρέλαβε ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος ζήτησε να μεταφερθούν προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο οι εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες του, όπως και οι ευχές και προσευχές του, για την έμπρακτη αυτή στήριξή του στον πατρικό θρήνο που βιώνει, εξ αιτίας του πόνου και της εμπερίστατης κατάστασης του ποιμνίου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους … [...]

Μακάριοι ων αφέθησαν αι ανομίαι

Ο μακαριστός Γέρων Αθανάσιος Μυτιληναίος, στην τέταρτη ομιλία του για το βιβλίο των Ψαλμών της Π. Διαθήκης, αναλύει τον 31ο Ψαλμό, στον οποίο ο Δαυίδ εκφράζει την χαρά … [...]

Επιφανών ανδρών πάσα γη τάφος;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνότερα αναφορά για τους πεσόντες ήρωες του έπους του 1940. Έχουν συσταθεί επιτροπές, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και γίνονται συζητήσεις … [...]

Ο Γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης (1924-2017) ο από Μαλλών Ιεραπύτνης: ένας ΄΄παλαιοδιαθηκικός΄΄ μοναχός της Κρήτης

Γνωρίσαμε τον π. Ιωαννίκιο με την προτροπή φίλου μας, το 2011, ένα χρόνο πριν μετακομίσουμε από την Κρήτη στην Αθήνα .«Πήγαινετε» μας είπε «γιατί τον ταλαιπωρούν κάτι … [...]

Επιστήμη και Υπεροψία

Κάποιες  φορές, το  αντικείμενο  της  επιστημονικής  μελέτης  δημιουργεί  στους  επιστήμονες  την  εντύπωση  ότι  είναι  σε  θέση  να  κατανοήσουν  την  πορεία  των  … [...]

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΛΑΘΗΤΟ (21/01/2018)

"Πλάγιος του πέμπτου" 1) Άπαντες σχεδόν οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας ήταν εκεί! Άκουσαν το λαό τους και βρέθηκαν δίπλα του. Από τη Θεσσαλία και κάτω με εξαίρεση τον … [...]