Ο Κύριος εμφανίζεται στους Αποστόλους και στον Θωμά

Μετά την Ανάσταση ο Κύριός μας εμφανίστηκε αρκετές φορές στους μαθητές του. Την πρώτη φορά που εμφανίσθηκε οι μαθητές ήταν όλοι μαζί, μαζεμένοι σ΄ ένα σπίτι. Τότε, κι ενώ οι πόρτες ήταν κλειστές, εμφανίσθηκε μπροστά τους ο αναστημένος Ιησούς και συνομίλησε μαζί τους.

Ο Θωμάς όμως, ένας από τους δώδεκα μαθητές, που λεγόταν Δίδυμος, δεν ήταν εκεί όταν ήρθε ο Κύριος. Οι άλλοι μαθητές του είπαν ότι είδαν τον Κύριο, αλλά εκείνος έλεγε ότι δεν θα πιστέψει παρά μόνο αν δει με τα μάτια του τα σημάδια από τα καρφιά και βάλει το δάχτυλό του στις πληγές των καρφιών και το χέρι του στην τρυπημένη πλευρά του. Πέρασαν οκτώ μέρες κι ήταν πάλι όλοι οι μαθητές συγκεντρωμένοι κι αυτή τη φορά ήταν κι ο Θωμάς μαζί τους. Έρχεται πάλι ο Ιησούς, ενώ οι πόρτες ήταν κλεισμένες, στέκεται ανάμεσά τους και τους λέει: «Ειρήνη σε σας!» (Εἰρήνη ὑμῖν). Έπειτα γυρίζει προς τον Θωμά και του λέει: «Έλα, Θωμά, βάλε το δάχτυλό σου εδώ, στις πληγές από τα καρφιά, φέρε και το χέρι σου στην τρυπημένη μου πλευρά και να μην είσαι άπιστος, αλλά πιστός».
Ο Θωμάς συγκλονισμένος αποκρίθηκε: «Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ ότι εσύ είσαι ο Κύριός μου και ο Θεός μου!».  «Με είδες και πίστεψες, Θωμά. Ευτυχισμένοι όσοι θα με πιστέψουν χωρίς να με δουν!», του είπε ο Κύριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]