Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος στη Κύπρο

Η Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Κύπρο σας προσκαλεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα παλαιάς Λευκωσίας,  όπου θα τελεσθεί η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, θα τιμήσει τον Εξοχότατο Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κασουλίδη, για την συμπαράσταση προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθώς και για την προσφορά του υπέρ των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Εξαρχίας.
Το Σάββατο το πρωί 24 Φεβρουαρίου 2018, ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο Ιερό Ναό.  Θα ακολουθήσει κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Εξαρχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Είμαστε άνθρωποι του περίπου»

Ὅπως ἔλεγε ὁ Καμύ:   «Εἴμαστε ἄνθρωποι τοῦ περίπου». Περίπου ἐπιστήμονες, περίπου χριστιανοί, περίπου ἱεραπόστολοι, περίπου γονεῖς, περίπου συγγραφεῖς, περίπου … [...]

Αθάνατα λόγια των αγωνιστών του ‘21

«Πάμε να ιδούμεν τους παλιούς Έλληνες», να ακούσουμε τους πολέμαρχους του '21, μας έπνιξαν οι αναθυμιάσεις των τωρινών δημοπιθήκων. Διαβάζεις τα απομνημονεύματα και τις … [...]