Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στην παλαιά Πρεσβευτική Ρωσική Κατοικία

Χθες Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 στην παλαιά Πρεσβευτική Ρωσική Κατοικία, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται από την Ρωσική Πρεσβεία για τις πολύ επίσημες εκδηλώσεις της Ρωσίας στην Ελλάδα, επί της οδού Ηρώδου του Αττικού στα πλαίσια του έτους «2017 2018 Έτος Τουρισμού Ελλάδος και Ρωσίας» έλαβε χώρα πολιτισμική εκδήλωση παρουσίασης της Ρωσικής παραδοσιακής Γαστρονομίας και της Ρωσικής μοναστηριακής κουζίνας της χώρας. 
Αντίστοιχη εκδήλωση της Ελληνικής Γαστρονομίας και της Ελληνικής Μοναστηριακής Κουζίνας έγινε στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού (Μόσχα ΜΙΤΤ 2018) .
Στην χθεσινή Εκδήλωση στην Αθήνα έλαβε μέρος και η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος συνοδευόταν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του ως άνω Συνοδικού Γραφείου. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμοί και Εκπρόσωποι των Φορέων του Τουρισμού των 2 χωρών.
Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν ένα οπτικοακουστικό υλικό σημαντικών τόπων τουρισμού και προσκυνημάτων της Ελλάδος και Ρωσίας και να γευθούν παραδοσιακές γεύσεις από υλικά που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ρωσικής Επικράτειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]