Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στην επαρχία Μετσόβου

Την επαρχία Μετσόβου, οι κάτοικοι της οποίας διακρίνονται για την προσήλωση τους στις διαχρονικά καταξιωμένες αξίες της ορθοδοξίας και του ελληνισμού, επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής τέλεσε στο ναό της αγίας Παρασκευής Μετσόβου τη θεία λειτουργία των προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Μετσόβου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ασκητικό χαρακτήρα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του αγίου Νικολάου και εξέφρασε την ικανοποίησή του στους πατέρες Σεραφείμ Καχριμάνη και Σπυρίδωνα Τόδη για το έργο της ανακαίνισης της Μονής.Τις απογευματινές ώρες μετέβη στο βλαχόφωνο χωριό Μηλιά Μετσόβου, το οποίο βρίσκεται στο μεταίχμιο των ορίων των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, όπου έψαλε την τρίτη στάση της ακολουθίας των Χαιρετισμών και ομίλησε κατάλληλα στο πυκνό εκκλησίασμα.
Τέλος, στις 7:30μ.μ.στο ναό της αγίας Παρασκευής Μετσόβου τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών σε μια βαθύτατα κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. Στην ομιλία του ο κ. Μάξιμος σχολίασε την τρίτη στάση των Χαιρετισμών και εκλαΐκευσε τις βαθύτατα θεολογικές έννοιες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μυστικό δείπνο

Η Ελένη με τον άντρα της και τα πέντε παιδιά τους πήγανε μια μικρή εκδρομή, λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Είχανε υποσχεθεί στα παιδιά παιχνίδι, και φαγητό στην … [...]