Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ. Χιλανδαρίου (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, μεταφέροντας εικόνα μεγάλων διαστάσεων, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας, εφέστιας εικόνας της Ιεράς Μονής.
Τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος και Πατέρες της Ιεράς Μονής, οι οποίοι τοποθέτησαν το αντίγραφο δίπλα στην πρωτότυπη εικόνα, που βρίσκεται εντός του Καθολικού.
Την επομένη, Παρασκευή 4 Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πολλών προσκυνητρών, κυρίως Σέρβων.
Την Κυριακή 13 Αυγούστου η εικόνα θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης όπου παραθερίζουν πολλοί Ορθόδοξοι τουρίστες από Βαλκανικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Σερβία.
Άλλωστε, καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, στον παραπάνω Ιερό Ναό, οι καθημερινές ακολουθίες και η Θ. Λειτουργία τελούνται στη σλαβονική-σερβική γλώσσα, προς εξυπηρέτηση χιλιάδων παραθεριστών.
Όλοι αυτοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσκυνούν ένα πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Σερβικού λαού, όπως θεωρείται η Παναγία Τριχερούσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9540 – Φωτογραφίες από τη χθεσινή λαμπρή Πανήγυρη στο Χιλιανδαρινό κελλί Πατερίτσα που τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με αγιορειτική κατάνυξη εορτάστηκε χθες, 19/6 Αυγούστου, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί στο Άγιον Όρος.Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι … [...]