Ο Μητροπολίτης και στελέχη της Ι.Μ. Νέας Κρήνης σε δομές της Αρχιεπισκοπής (ΦΩΤΟ)

Τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και στελέχη της Μητροπόλεως υποδέχθηκε σε δομές της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Μητροπολίτης και τα στελέχη πραγματοποιούν από σήμερα προσκυνηματική εκδρομή στην Αττική και στο πλαίσιο του προγράμματος εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν κοινωνικές δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Αρχικά επισκέφθηκαν το Κέντρο Γεροντολογίας «Ο Άγιος Πορφύριος» στο Δήλεσι, όπου ο Αρχιεπίσκοπος, η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μάρθα Καλκανδή και οι επιστημονικοί συνεργάτες τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής και πραγματοποίησαν ξενάγηση στους χώρους.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του Κέντρου, αλλά και στην ιστορία του, καθώς και για ποιο λόγο φέρει το όνομα του Αγίου Πορφυρίου και επεσήμανε τα οφέλη της ενότητας τονίζοντας πως «καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι για το καλό της Εκκλησίας».
Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης και τα στελέχη επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση για την ιστορία, τις δράσεις, και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην συγκεκριμένη δομή.
Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και τα στελέχη επισκέφθηκαν το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι.
Νωρίς το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον παιδικό σταθμό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστιανική Ερμηνεία στην Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα & στο Πέρασμα του Οδυσσέα από το Νησί των Σειρήνων

Ο Μέγας Βασίλειος σε λόγο του απευθυνόμενος προς τους νέους, καταδεικνύει τον τρόπο με το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούν την θύραθεν παιδεία, έτσι ώστε να ωφεληθούνται από … [...]

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Μία ακόμη ευλογημένη περίοδος νηστείας ξεκινά, πνευματικού αγώνα και προσπάθειας για να στρέψουμε το νου μας προς το Θεό, ο καθένας με τις δυνάμεις του και το πνευματικό … [...]