Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου μετέβη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, προκειμένου να τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο προσφιλούς του προσώπου μαζί με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ.
Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Νέου Αγιονερίου, συμπροσευχομένου του οικείου Ιεράρχου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή Ιερέων τόσο της τοπικής Μητροπόλεως, όσο και όμορων Ιερών Μητροπόλεων.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καστοριάς, αφού ευχαριστήσε τον παραδελφό του Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ, αμφότεροι πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κ. Αγαθονίκου, μίλησε για την εμπειρία της Εκκλησίας για τους κεκοιμημένους και για την μνημόνευση τους στη Θεία Λειτουργία, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του και τις ευχές του οι κεκοιμημένοι να βρίσκονται στην Ουράνια Βασιλεία μετά των Αγίων και Δικαίων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12530 – Οσιομάρτυρες 26 Ζωγραφίτες (†1279)

Αγιορείτες ΆγιοιΜνήμη 22 ΣεπτεμβρίουΆγιοι Είκοσι Έξι Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες: Άγιος Θωμάς Ηγούμενος, Άγιος Βαρσανούφιος, Άγιος Κύριλλος, Άγιος Μιχαίος, Άγιος Σίμων, Άγιος … [...]