Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Την ευκαιρία να δει από κοντά τον μεγαλοπρεπή νεόκτιστο ιερό ναό Πάντων των εν Ρωσία Αγίων στην Μητρόπολη Ταμασού, είχε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο.
Αγαθὴ συγκυρία ήταν το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη στον ναό, τελούνταν αγρυπνία με την ευκαιρία της μεγάλης δεσποτο-θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας.
Η ακολουθία ψαλλόταν στη ρωσική γλώσσα και το όλο σκηνικό δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις εν Ρωσία εκκλησίες.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων έγινε δεκτός με εγκάρδια υποδοχή από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος με την παντοτινή φιλόξενη διάθεσή του, παρέθεσε κέρασμα, ιδίαις χερσί, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον στο γραφείο του.
Παρόντες ήταν επίσης ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Νεκτάριος Μπακόπουλος και ο Αρχιμ. Διονύσιος Κοπτίδης.
Ο Μητροπολίτης Ταμασού δεν παρέλειψε να προσφέρει αναμνηστικά δώρα στον εξ Ελλάδος φιλοξενούμενο ιεράρχη, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το πολυσχιδές έργο της νεοσύστατης Μητροπόλεως Ταμασού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί … [...]

Μετάνοια: Μυστήριο και Βίωμα

«Ναι, Αγαθέ, στην εξουσία Σου είναι να κάνεις θαύματα και δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από το να αγαπά κάποιος τον αμαρτωλό στην πτώση του. Τον άγιο είναι εύκολο … [...]