Ο Μητροπολίτης Μακάριος αρνήθηκε να γίνει επίτιμος δημότης Λβιβ λόγω Φιλαρέτου

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο Μητροπολίτης Μακάριος της πρώην λεγόμενης ”Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, αρνήθηκε να δεχθεί τον τίτλο του επίτιμου δημότη της πόλεως του Λβιβ.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μακάριο, η άρνησή του οφείλεται στο ότι οι τοπικές αρχές ήθελαν να δώσουν τον ίδιο τίτλο και στον επίτιμο ”Πατριάρχη” Φιλάρετο.
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Μακάριος κατηγόρησε τον επίτιμο “Πατριάρχη” Φιλάρετο ότι έδειξε ανυπακοή στην Κωνσταντινούπολη, σε αντίθεση με τον ίδιο που αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα μετά από αίτημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
“Ο Μητροπολίτης Μακάριος δεν παρέστη στην Κωνσταντινούπολη κατά την παράδοση του Τόμου, διότι ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος δεν επιθυμεί να δεχθεί τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως νόμιμο αναγνωρισμένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτό το αποδεικνύει και η απροθυμία του να αποποιηθεί τον Πατριαρχικό τίτλο” – αναφέρει η Μητρόπολη.
Τέλος ο Μητροπολίτης Μακάριος ξεκαθαρίζει ότι αναγνωρίζει την απόφαση της Μητέρας Εκκλησίας, αλλά αρνείται την πρόταση του δημάρχου του Λβιβ, Αντρέι Σαντόβι, να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]