Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην Νέα Κίο Αργολίδος

Η Μικρασιατική προσφυγική κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα, τιμά τα τελευταία χρόνια όλους τους Αγίους καταγόμενους από την Κίο της Μικράς Ασίας, στον ενοριακό ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης.
Την παραμονή της εορτής Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός με τ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Δημοσθένης Γάτσιος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την τιμή που έκανε και ήρθε στην κωμόπολη της Νέας Κίου για να τιμήσει τους Αγίους.
Η ενορία της Νέας Κιου τιμά τους θεοφόρους πατέρες της 7ης Οικουμενικής Συνόδου που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας.
Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η αναστήλωση των εικόνων και η λήξη της Εικονομαχίας .
Έτσι τιμώνται ο Άγιος Ευστάθιος επίσκοπος Κίου, ο οσιομάρτυρας Ιγνάτιος, ο οσιομάρτυρας Μακάριος ο νέος που μαρτύρησε στην Προύσα το 1590 και ο νεομάρτυρας Αθανάσιος.
Να σημειωθεί πως η Κίος της Μικράς Ασίας από τον 16 αιώνα και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νικαίας και διατηρήθηκε ως την μικρασιατική καταστροφή.
Οι άγιοι Ευστάθιος και ο οσιομάρτυρας Ιγνάτιος έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]